onsdag 15 april 2009

Är EU nationernas nya fängelse?


Detta är porten till det europeiska fängelset, tillbommas snart för alltid. Kommer vi ut?

Från den nyligen bortgångne journalisten Kurt Lundgren, Östra Ölands fria horisont, hämtar jag följande text.

"Nationernas nya fängelse

EU kallas nationernas nya fängelse, som den gamla Habsburgmonarkin, som Sovjetimperiet, som Napoleons försök att med eld och svärd skapa ett nytt Europa från Paris till Ural - aldrig har det lyckats, nationerna har slagit sig fria. Det nya nu är väl att politikerna på frivillig väg valt att avskaffa nationsbegreppet - kvar kommer att finnas någon sorts regionala styrelser utan makt, nationella parlament är det inte utan snarare länsstyrelser, som har att verkställa order från Bryssel, där en klick på ca 1 000 personer styr, själva regeringen där är icke vald av folken och parlamentsledamöterna har ingen som helst legitimitet eftersom de utsetts i val med valdeltagande nedåt 20 procent.

Världen har aldrig tidigare skådat en dylik statshybrid, en blandning av demokrati och massiv byråkrati.

Det nya fördraget innebär att det bildas en ny stat i Europa med en enorm makt över de underlydande nationerna/regionerna.Förra året utfärdade EU 177 nya lagar, 2 033 nya regler och förordningar samt därutöver 1045 beslut som på ett eller annat sätt berör nationernas liv - i själva verket är redan 80 procent av all lagstiftning förlagd till Bryssel och de nationella parlamenten behövs inte längre.

Allt detta har påtvingats nationerna, vilka uppträder som om de vore hypnotiserade.

Jag såg en gång en film av den fantastiske naturfilmaren Jan Lindblad. Filmen visade en lite kapivar, närmast en liten gris som lever i Amazonas. Den lille kapivaren hade gått ner till floden och där plaskade den omkring. En jättelik anaconda närmade sig nu den lilla grisen, som blev stel av skräck, den rörde sig inte och gav inte ett pip ifrån sig när den slukades av den 12 meter långa anacondan med en käft så stor att den skulle kunna svälja en Volkswagen.

Så slukas vi av Brysselanacondan. Alla djungelns djur tittar fascinerat på under stor tystnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.