torsdag 2 april 2009

EU- resolution mot kommunismen

I SvD Ledarredaktionens blogg skriver man idag att EU tar strid mot kommunismen.

”Europaparlamentet har precis avslutat omröstningen om resolution om det europeiska samvetet och totalitära diktaturer. Det blev en bred majoritet för det förslag som stöddes av den konservativa gruppen, liberalerna, de gröna och UEN. Efter stor vånda bestämde sig S-gruppen också för att rösta för att också rösta ja. Hårdvänstern röstade förstås nej.

Lars Ohly lär inte vara glad i dag.

Visst är det trist, tragiskt eller skamligt att det som framkallade beslutsångest i Socialistgruppen (som också är de svenska Socialdemokraternas partigrupp) var att i resolutionen omfattar de totalitära diktaturerna i Europa även de kommunistiska. Men det är just detta som är det nya och viktiga.”

Man blir skeptisk. EU får mer och mer och säga till om och med Lissabonfördraget så försvinner beslutsfattandet från våra riksdagsmän till EU-parlamentarikerna. På sikt är målet att nationalstaterna skall bort.

Läs mer:
Eutext
Eutext
Eutext

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.