lördag 21 mars 2009

EU - den nya Sovjetstaten!

För att hedra den borgångne journalisten Kurt Lundgren kommer här en av hans många intressanta artiklar. Han lämnade tips om intressanta böcker bl.a. Jag har utelämnat kommentarerna men gå gärna in på kurtlundgren eller Östra Ölands fria horisont

”EU sammansmälter med Sovjet - och imploderar


Vägra att ingå i flocken av chatteriing ducks.
Här är en sådan, som dessutom var folkilsken och högg
efter mig när jag matade den.
Har ni någonsin hört talas om en anka som hugger efter
folk?

Derk-Jan Eppink, holländare, journalist och tidigare verksam inom EU-byråkratin, har nyligen utkommit med en bok, som avslöjar EU:s dolda agenda, avskaffandet av nationerna i Europa, den kristna religionens borttynande - allt skall ersättas med någon slags allmänt urvattnad federalism styrt av mångkultur, islamfjäsk och visonen av ett socialt Europa, som enligt min övertygelse kommer att utmynna i ett dictatorship light, inte batonger i skallen, tortyr och isoleringsceller, sådant är medeltida kommunismstyre, utan nu handlar det om sofistikerade metoder på det intellektuella planet, hur man sorterar ut och hur man inkluderar i värmen.

Eppink ser dessa paralleller mellan EU och det gamla Sovjet:

- Sovjet vill harmonisera hela samhället inom ramen för en enda politisk uppfattning, det är också EU:s mål.

- Sovjet administrerades av en politisk elit, så också EU ( de mäktiga kommissionärerna, valda av ingen, en konklav som inom den katolska kyrkan).

- Sovjet präglades av utopianism, så också EU.

- Sovjet hade ett byråkratiskt centrum, så också EU.

- Sovjet dominerades av den mäktige generalsekreteraren, så också EU.

- Sovjet försökte skapa ett livskraftigt samhälle genom dekret, så också EU.

- Sovjet hade sina apparattjiks, EU har sina mandariner.

- Sovjet legitimerade sina åtgärder med den mystiske arbetare, EU med den mystiske Europamedborgaren, men varken den ene eller andre fanns och finns.

- Sovjet försökte på alla områden överträffa USA, det försöker också EU.

EU rör sig nu i samma riktning och mot samma slutmål som fick Sovjet att implodera.

En god hjälp på denna väg, det begriper var och en även utan ekonomistudier, är den gemensamma valutan, som kommer att sist och slutligen bidra till unionens sönderfall, men efter våldsamma tumult.

Redan nu ser vi hur länder som står utanför den gemensamma valutan har stora relativa fördelar genom den flytande växelkursen : Sverige, Norge, England, Island - detta tillstånd kan förstås inte accepteras, antingen kommer vi att tvingas in eller också utesluts vi.

Mot vägen till en upplösning av EU kan vi i Europa få se nationella befrielserörelser som använder våld för att återställa nationerna; detta kan förefalla extremt, men icke desto mindre så ligger det i de europeiska korten.

Fritz Bolkestein, tidigare komissionär, varnar för att Europa kapitulerar kulturellt för islam när vi förnekar vårt kristna arv : vi bekymrar oss mer om en galen ayatolla än om vår egen påve.

Det håller nu inom EU på att utarbetas en ordbok i vilken alla förbjudna ord, som till till exempel muslim och islam, ersätts med politiskt korrekta ord. Med denna ordbok har ju ett av de väsnetligaste inslagen i Orwells 1984 förverkligates inom EU.

Jag har begärt ut denna ordbok, men den finns inte än utan är under utarbetande har jag fått veta.

Impotent
utrikespolitik

Den europeiska impotensen demonstreras dagligen av EU och de stater som låtit sin utrikespolitik underkastas EU.

De iranska ayatollorna måste ju skratta i brallan eller särken när de hör den engelska utrikesministern Margaret Beckett kommentera gisslantagningen av 15 brittiska soldater:

-Unacceptable, röt fru Beckett, den sämsta utrikesminister som England någonsin haft-

Vi talar här om ett land som fostrat Gladstone, Churchill, Grey, Lloyd George; Thatcher; i dag skäms engelsmännen.

Att med diplomatiska medel försöka påverka barbarländer som Iran utan ett underliggande hot om mycket kraftigt våld är totalt verkningslöst eftersom landet inte accepterar diplomatiskt umgänge på normala villkor.


Skämt och
verklighet

Dagens Nyheters aprilskämt: Ett nytt EU-direktiv ska styra när svenskarna får ta semester.
Varför skulle det vara ett skämt?
EU styr ju redan hur vi får jobba, och det inte bara när det gäller semestern, utan arbetstiden in i detalj, varje dag och till och med vilken tid på dygnet vi får jobba. Detta har schemaläggarna i landsting och kommuner brottats med det senaste året för att få verksamheten att fungera, inte tack vare EU utan trots.
Inga som helst skämt kan längre överträffa den verklighet som EU tillhandahåller för medborgarna.”
Läs mer om EU på eutext

1 kommentar:

 1. Hej!

  Bra tema! Jag trodde inte det fanns svenskar som såg de här aspekterna! Det är klart att EU kommer att blomma ut till att bli en totalstat. Skulle bli mkt förvånad om det inte blev så. Vi måste förbereda oss och varna grannarna!

  Vladimir Bukovsky en fd. rysk presidentkandidat och journalist som suttit i gulag, talar om det här ämnet i dokumentärfilmen "Britain on the Brink".

  Politburo-Kommissionen
  Duman-Parlamentet
  Europol/Interpol- KGB
  Generalsektreterare Stalin/Blair
  Hög representant för urikesfrågor Trotsky/Solana
  etc.

  Ta hand om er/dig!
  JANNE

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.