onsdag 25 mars 2009

Våra blivande EU-parlamentariker eller...

TONÅR: Sned bena när alla dras över en kam.

Under denna rubrik I DN den 24 mars skriver Hanne Kjöller, medarbetare på DN:s ledarredaktion om en dokumentärserie – som man kallar ”TONÅRSLIV”.

Hon anser att personligheterna känns väldigt mallade, Henne Kjöllers uttryck. Hon har flera andra synpunkter på denna serie efter att ha sett det första avsnittet. Men det som hon fäster uppmärksamheten på är att alla vi som oroats över nivån på gymnasieskolan har anledning att känna panik. Så här skriver Hanne Kjöller:

”Cecilias lärare tycker att det är ”jättebra” att hon lämnat in sin uppsats. Att det inte är Cecilia som skrivit den gör ingenting, så länge hon förstår det som står i den, menar läraren. Inte heller tycks det spela någon roll att en annan elev lämnat in samma uppsats.

Och sedan väntar universitetet. ”

Dessa ungdomar kanske är de blivande riksdagsmännen eller ännu värre EU-parlamentarikerna. De kan inte skriva ordentligt men det viktiga är att de förstår vad som står i brevet eller avhandlingen. Skrämmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.