fredag 20 mars 2009

EU vill skapa sammanhållning och skapa social rättvisa


NU KRÄVS GEMENSAMMA INSATSER

I Svenska Dagbladet under Brännpunkt har Margot Wallström tänkt till inför mötet torsdagen den 19 mars. Då träffas EU:s stats- och regeringschefer för det årliga toppmötet om jobb och tillväxt.

Margot Wallström skriver att för att få ekonomin på fötter igen så krävs följande:

1. Hjälp till människor att klara krisen;
2. Stimulans av den reala ekonomin;
3. Reform av finanssektorn;
4. Tala med en röst på den globala arenan.

Margot slutar med de vackra orden:

”EU behöver visa ledarskap och göra en kraftfull, samordnad insats för att ge ¬företagen och medborgarna den hjälp de nu behöver, för att skapa sammanhållning, social rättvisa och en hållbar utveckling.”

Social rättvisa för vem? Eliten eller folket.

Margot Wallström har en lön på 237.680 kronor per månad, bidrag för barnen 11.000 kronor i månaden samt utöver detta har hon 55.017 kronor i olika bidrag och tillägg i månaden. De flesta luncher och middagar bjuder de otaliga lobbyisterna från globala storföretag på. (Källa: Småbrukaren nr 1, 2009). Det känns aningen påklistrat och falskt, då hon talar om social rättvisa med tanke på att det är EU:s skattebetalare som står för fiolerna.

2 kommentarer:

  1. Bilden har ju vissa likheter med andra, men visst är det patetiskt att denna politikerbroiler med en sådan fantasilön snackar med sådana floskler.

    SvaraRadera
  2. Jag har jobbat se´n jag slutade skolan och har på äldre dar fått sjukersättning p.g.a. arbetsskador. Jag tjänar hela 140000. Om året. En pytteliten del av min inkomst går väl till hjälp till Margots. Kul att man kan bidra.

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.