tisdag 3 mars 2009

Sveriges EU-logga inför ordförandeskapet i juli


En ny svensk EU-logga har framställts inför Sveriges ordförandeskap som startar i juli. EU-ministern Cecilia Malmström är som alltid lika positiv.

”Nu vill Sverige bryta ny mark, och skriver i år adressen: www.se2009.eu.”
Domänbytet skall visa att det är en EU-agenda Sverige driver och har utgått från att se det ur ett strikt svenskt perspektiv till ett mera europeiskt. Vi har ambitionen att tillhöra Europas kärna.

Den politiska dagordningen förhandlas ännu, men viktigast för regeringen blir att lyckas förhandla fram ett nytt klimatavtal, enligt Malmström. Corren

”Ordförandeskapets logotyp och visuella identitet ska förstärka regeringens ambitioner och mål för ordförandeskapet. Ledord i arbetet med att ta fram logotypen har därför bland annat varit öppenhet, dialog, vardagsnära, klimat och ljus. Ett av målen med ordförandeskapets kommunikationsarbete är att förklara EU-arbetet genom att ta upp frågor som påverkar människors vardag". E24
Så skriver regeringen på sin hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.