måndag 16 mars 2009

EU - ett korthus som håller på att falla sönder eller!

HUVUDEN KOMMER ATT RULLA BLAND EU-POLITIKER. Så lyder den dramatiska rubriken i en krönika av Rolf Gustavsson i SvD den 15 mars.

Varför då, undrar man. Då behovet av europeisk samordning och sammanhållning borde vara större förefaller det att vara desperationen som styr. Det gäller att rädda det egna skinnet. Nu samlas EU:s högsta politiska ledare till ett nytt toppmöte på torsdag och fredag.

” Måste den Europeiska Unionen först gå under för att vi ska förstå vad den verkligen betyder för oss? Frågan ställs av Ulrike Guérot, en av Europas allra skarpaste analytiker. Hon vill mitt i krisen provocera fram en ny debatt i Tyskland om EU:s framtid (Internationale Politik nr 3/2009). Den vore välkommen med tanke på hur försiktigt avvaktande och inåtvänt Tyskland uppträder för närvarande. Men förklaringen är enkel. I år har Tyskland flera viktiga val, där- ibland ett val till Förbundsdagen i september som avgör Angela Merkels framtida öde. Följaktligen dominerar det nationella perspektivet.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.