tisdag 14 april 2009

EU:s politiska adel och dess arvingar

Margot Wallströms son fick EU-jobb. Så lyder rubriken i Expressen. Det finns ord för sådant ”nepotism”.

Men vid Sveriges EU-representation var det ingen som regerade förrän tjänsten var tillsatt. Samtidigt går varannan ung svensk man i Sverige arbetslös enligt färska siffror.

Mona Sahlins dotter fick toppjobb vid ambassaden i Washington, då hon så att säga i förbigående nämnde att ”Mona Sahlin är förresten min mamma”.

Så kan det bli. Elitens barn går före andra ambitiösa svenska ungdomar utan socialistkontakter.

Viktor Wallström ser sig själv som ett viktigt smörjmedel för att ta hans egna ord.

"Beslutsfattarna inom EU förväntar sig input och kommentarer från olika aktörer som kan komma att påverkas av framtida lagstiftning." Expressen

Han framhåller: ”Det är klart att det är trist att det finns människor som tror att allt jag tar mig för eller åstadkommer har att göra med min mamma. Men nu byter vi roller. För henne väntar Sverige och Värmland - som hon saknat under åren i Bryssel - och jag blir klar med studierna i Uppsala och slår ner pålarna mer permanent i Bryssel och ser fram emot nya mål.”

Visst kan hans mamma se fram emot Värmland. Med den pensionen som hon får av EU:s skattebetalare så kan hon nog köpa Värmlands dyraste herrgård.

Margot Wallström kan kvittera ut 1,8 miljoner pund - cirka 21 miljoner kronor. Sveriges Television uppger att det rör sig om ett avgångsvederlag på fem miljoner kronor kombinerat med 1,2 miljoner per år från att hon fyllt 65 år. Ment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.