fredag 3 april 2009

EU och den galna jordbrukspolitiken

Idag begravdes Kurt Lundgren.För att hedra honom finns här två inlägg om jordbrukspolitiken inom EU. Det fanns inget område som var främmande för honom att reflektera över och ifrågasätta. Vi skulle behöva fler Kurt Lundgren bland våra journalister i Sverige idag. Inte de journalister som idag sjunger i samma kör och tonläge. För den som inte vet så kallade Kurt Lundgren Margot Wallström för Krösa-Maja.

”EU:s galna jordbrukspolitik fortsätter med oförminskad kraft - det satsas drygt 2.6 miljarder kronor på att bygga upp ett smörberg på 30 000 ton. Till detta berg lägger vi de andra:

- mjölkpulverberget på 109 000 ton

- sockerberget på 317 853 ton

- majsberget på 16 000 ton.

Jag skulle personligen, rent fysiskt, vilja se detta sockerberg och fotografera det - vart ligger det, i ett stort skjul i Bryssel, vem vaktar det mot sockersnattare?

Går Krösa-Maja dit och tittar?

- Åh, jösses, säger Krösa-Maja, tocke stort bärg, ä dä socker alltihop?

- Ja tror en skulle kunne elde med sockre för å spare olje och gas.

- Dä gör fäll inge om en tar mä säj ett par teskeer te kaffet.

Nu går ju EU in i en recession - med valutan fixerad utan hänsyn till 27 olika nationella variationer kommer det, självklart, att sluta med en ekonomisk härdsmälta av gigantiska mått.

Att låna och spendera sig ur en kris, är sade Churchill, lika klokt av en regering som när en man som står i en hink försöker lyfta sig själv och hinken genom att dra i handtaget."

Östra Ölands fria horisont


"CAP kostar de euroepiska konsumenterna 1 000 miljarder kr om året i ökade matpriser.

CAP har åstadkommit en ocean av dåligt vin - i lager finns på grund av överproduktion 17.8 miljarder liter, vilket skulle räcka till att ge varje invånare på jorden fyra flaskor vin, men av extremt dåligt kvalitet.

CAP garanterar de franska bönderna, som till antal utgör 10 procent av Europas bönder, 25 procent av EU:s jordbruksbidrag.

CAP har gjort Arla och Danisco till norra Europas största jordbruksparasiter. Arla har mottagit inte mindre än tio miljarder i CAP-stöd och Danisco fem miljarder kr.

Enorma CAP-stöd utgår till de europeiska kungahusen. Kronprinsen av Lichtenstein har fått miljoner i jordbruksstöd fast han är en världens rikaste personer. Baronessan Karin von Ullman i Tyskland, danska kungahuset och det engelska får miljontals kronor. Prins Charles exempelvis mottar fem miljoner kr om året, etc etc.

CAP-miljarderna har lett till en enorm spekulation i jordbruksmark över hela Europa.

Men det värsta med CAP är att det euroepiska subventionsvansinnet slagit ut jordbrukets möjligheter i u-länderna. Det finns inte en chans att u-länderna skall kunna konkurrera med dessa groteska euroepiska subventioner; detta leder till svält för miljoner och hela världsdelar.

På den följande bloggen kan ni följa hur en EU-politiker på nästan daglig basis lägger sig i jordbruket och reglerar det:

europa.eu/fischer-boel

Nu senast återinförs exportstöd för mjölkprodukter. Marknaden får inte utvecklas i frihet utan denna Krösa-Maja från Danmark är inne och fingrar och petar ständigt, vilket inte kan leda till annat än marknadskaos.”

Östra Ölands fria horisont

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.