tisdag 28 april 2009

Bara var tionde svensk vill ha turkiskt medlemskap av EU

"Svenskarna är nu mer positiva än någonsin till EU, enligt SOM-institutets årliga mätning. 48 procent är för svenskt medlemskap och för första gången svarar en majoritet nej på frågan om Sverige bör lämna EU.

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte nyligen Turkiet och både den nuvarande och förra svenska regeringen har stött ett Turkiskt medlemskap av EU. Men bara var tionde svensk tycker det är bra, så där har politikerna inget stöd." Sveriges Radio - Ekot

Muslimska friskolan skriver:

"Riksdag och Departement som 27/4 2009 berättar om rapporten utelämnar helt svenskarnas syn på Turkiet i ett utvidgat EU.
Inga dagstidningar berättar heller om att svenskarna inte vill se Turkiet i EU. Varför vågar svensk press inte rapportera om det?"

Svenskarna klagar inte utan lyder sin överhet, dit journalisterna kan räknas.

sds svd hd hd d dn smp smp

3 kommentarer:

 1. Jaså! så dagstidningarna berättar inte om Turkiet och hur hatisk svenska folket är mot Turkiet? är du säker på det? Turkiet visas som skurk stat i Svenska Tidningarna, är du ute och cyklar eller?
  Men Turkiet behöver inte EU, det verkar som att de börjar gå bra för Turkiet när Turkiet börja ta ställningen i området, Turkiet måste komma tillbaka till form igen från ottomanska ställningen, att Turkiet måste dominera det, Turkiet har bra kontakter när det gäller central Asien och mellanöstern. Turkiet har börjat satsa på att göra affärer med grannar och att Turkiet blir starkare i sitt område. Men Turkiet ska bli av med PKK innan den går in i ett EU.

  SvaraRadera
 2. Att nio av tio svenskar inte vill ha med Turkiet i Europaunionen betyder inte att de är hatiska mot Turkiet. Rätta ordet är skepsis, och att det är rätt att vara skeptisk bekräftas av din kommentar. Det ottomanska rikets ockupation av sydöstra Europa och islams framfart har lämnat bittra minnen.

  SvaraRadera
 3. Tyrkisk dobbeltstandard

  Da Anders Fogh Rasmussen (V) skulle udpeges til Nato-boss, lå det som bekendt Tyrkiet meget på sinde, at Fogh respekterer og bygger bro til den muslimske verden.

  Men da Tyrkiet pegede på deres egen Ekmeleddin Ihsanoglu som generalsekretær for 57 muslimske lande i organisationen IOC, var der ingen modsvarende krav om, at han skulle bygge bro til Vesten ved at udvise respekt for kristendommen og demokratiske værdier.

  Tværtimod har Ekmeleddin Ihsanoglu været en af hovedkræfterne bag forsøget på at kriminalisere religionskritik og knække ytringsfriheden ved den kommende Durban 2-konference.

  Klarere eksempel på dobbeltstandard skal man lede længe efter.

  Michael Sandfort; Kristeligt Dagblad 11.04.2009

  http://hodja.wordpress.com/2009/04/28/tyrkisk-dobbeltstandard/

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.