onsdag 8 april 2009

EU-valet den 7 juni - slutet för Sverige som nationalstat?

LISSABONFÖRDRAGET
Den 7 juni kommer det viktigaste valet för Sverige som nation och svenska folket någonsin i modern tid, vågar jag påstå. Hur mycket får vi läsa om Lissabonfördraget och vad detta betyder för Sverige? Anar man inte ugglor i mossen. Om det vore bra för vårt land borde det kanske skrivas mer om det. Nu tigs det mer eller mindre ihjäl. VARFÖR?

I en artikel på europarl skriver Hans Linde (v) bl.a.följande:

” Lissabonfördraget försvagar den svenska demokratin

Debatt: Om Lissabonfördraget går igenom sker det en kraftig maktförskjutning från riksdagen till EU. Därmed kommer värdet på de svenska valsedlarna inför riksdagsvalet 2010 kraftigt devalveras. Kinberg Batras retorik om demokrati klingar onekligen falsk så länge som hon säger nej till en folkomröstning. Det skriver Hans Linde (v) i replik till Anna Kinberg Batra.”annakinbergbatra

Läs mer om superstaten EU på eutext

Beträffande svenska politiker och demokratin så kan man läsa en del om detta på eutext

I sitt tal i Brügge 1988 talade Margaret Thatcher om hur viktigt det var att bevara varje nations egenart och dess kultur m.m. Läs mer på eutext och eutext


Folkrörelsen Nej till EU har en intressant hemsida om Lissabonfördraget som är väl värd att gå in på. Där får man en hel del viktig information om fördraget.
nej till eu

sds sds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.