fredag 10 april 2009

Eskil Erlandsson, en man för EU men inte för svenska bönder


Vems intressen företräder Eskil Erlandsson? Det verkar inte som att det är böndernas.

Hela Lantbrukssverige riktar nu allvarlig kritik mot jordbruksministern. Han anklagas för att ha brutit vallöften och fatta direkt bondefientliga beslut.
Atl.nu

Vad gör då Eskil Erlandsson? Jo, han ber bönderna ha tålamod. Atl.nu

EU-processerna tar tid och att många beslut som rör jordbruksfrågorna sker på EU-nivå, menar jordbruksministern. Kanske det är detta som är felet. Varför skall EU ha något överhuvudtaget att säga till om då det gäller vårt svenska jordbruk, frågar sig en gräsrot? Då invänder någon att det är klart med alla dessa EU-stöd så måste EU bestämma. Ja, varför måste bönderna ha EU-stöd? Bönderna skulle klara sig bättre utan alla klåfingriga politiker som styr och ställer. EU lägger sig i alldeles för mycket i människors liv och leverne.

1 kommentar:

  1. Kom ihåg att vi hade nyligen avskaffat jordbruksstödet i Sverige när vi gick med i EU.....och plötsligt återinfördes stödet men inte längre med regler som bestämdes av riksdagen.

    "Pactio Olisipiensis censenda est"

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.