lördag 4 april 2009

EU: Turkiet har skjutit sig i foten

Det var bra att Danmarks statsminister Anders Fogh Ramussen fick jobbet som chef för Nato. Han är hederlig och dessutom tuff. Ingen vanlig smilfink som vänder kappan efter vinden. En man som inte kan ljuga, eller rättare sagt om han tvingas till det så syns det på honom. Han är rättfram och ingen psykologisk gåta, som han ofta framställs som. Förmodligen sätter han myror i huvudet på alla dem som indoktrinerats med socialistiska idéer och USA-hat.

Men vilken dålig eftersmak Turkiets agerande lämnade! Efter detta kan Turkiet ALDRIG komma på fråga som EU-medlem. Skillnaden i mentalitet är för stor. För att gå med på valet av Fogh krävde turkarna att Fogh skulle be om ursäkt för Muhammed-karikatyrerna i Jyllands-Posten! Vilket han vägrade att göra. Tack ska du ha, än så länge är Danmark och övriga EU-länder demokratier.

Foghs rakryggade uppträdande när han vägrade träffa de arabiska ambassadörerna under Muhammed-krisen är en extra merit för honom som Nato-chef. Om det blir skarpt läge kan han vara den som gör skillnad.

EU:s utvidgningskommissarie Olli Rehn ifrågasätter "om Turkiet har tillägnat sig sådana europeiska värden som yttrandefrihet". Elmar Brok, som är medlem av Europaparlamentet för det tyska CDU, säger att "Turkiet slutgiltigt diskvalificerar sig till medlemskap i EU. Om vi låter dem bli medlemmar kan vi lika bra stänga hela butiken". tv2.dk

Vem ordnade så att Fogh fick jobbet, Obama eller Berlusconi? Läs mer: Silvio bättre än sitt rykte.

hd dn sds d

11 kommentarer:

 1. Rasmussen är har islamafob. Synd att Turkiet gav sig vika för Obama.

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan undre sig over hvorfor Obama ikke ringede til dig først for du er jo en rigtig kloge-Åge.

  Sørgeligt at se et land som Sverige synke længere og længere ned i mørket.

  SvaraRadera
 3. Upp till bevis, anonym 1. Så du menar att Fogh Rasmussen skulle be om ursäkt för något han inte gjort, nämligen publicerat Muhammedkarikatyrerna. Han är väl ingen orientalisk despot som kan bestämma vad som ska tryckas i tidningarna.

  Anonym 2, är det jag som är kloge-Åge? Om du syftar på Berlusconis telefonsamtal, så refererar jag bara till vad Politiken skriver, att det var avgörande.

  http://politiken.dk/udland/article684579.ece

  PS. Det vore bra att veta vilken anonym man diskuterar med.

  SvaraRadera
 4. Hm, undras om vi kan hyra in Fogh-Rasmussen som tillfällig statsminister i Sverige??
  Efter mes-Fredde?
  Han skulle på nolltid radera ut både S och mp..
  (vpk-are är obotligt sjuka så där går han nog bet)
  Sverige skulle återigen bli ett rikt land med stolta medborgare och arbetets värde skulle återupprättas!
  //WR

  SvaraRadera
 5. Noterar i ett antal blogginlägg att Fogh Rasmussen anses kall och obehaglig ut. Själv ser jag honom som en av de bästa statsministrarna på lång tid i Norden. Heder åt honom för att han inte vek sig i karikatyrfrågan. En man jag tveklöst skulle köpa en begagnad bil av, för att travestera en gammal häckling av Nixon.

  Ett och annat stjärnskott på blogghimlen kräver att Nato ska läggas ned. Det får mig att dra paralleller till ledaren à la musen som röt i Smålands Allehanda: “Vi hava redan förut varnat den tyske kanslern för att framhärda i sin nuvarande politik och upprepa nu denna varning”.

  Till alla dessa rödingar önskar jag bara lycka till. De lyckas nog lika bra som Smålands Allehanda fick Bismarck att lyssna...

  Nyspråkaren

  SvaraRadera
 6. Bara att gratulera Fogh en mycket klarsynt man.

  SvaraRadera
 7. Nja, det var første anonym jeg referede til. Dem og deres racisme og islamofobi - har man ikke i et stort land som sverige andre argumenter? Debatten i anti-demokratiet sverige er så lav så lav at man kun kan 2 ord.
  Ved man ikke at man aldrig har kunnet dømme nogen fra den danske regering for racisme? Det gælder for øvrigt også Pia Kjærsgaard som flere gange er slæbt i retten for racisme men som er blevet frikendt flere gange.

  Jeg synes sverige burde se nærmere på tre ting:
  1. Hvad er racisme?
  2. Hvordan går det med landets integration af mennesker fra andre lande?
  3. Hvorfor er vi det eneste land i vesten som IKKE har en fri presse der må/kan/tør skrive hvad de vil?

  SvaraRadera
 8. Den stackarn saknar empati o därmed diplomati. Samt har svårt att hålla begrepp isär, konst o yttrandefrihet. Som tur är vi inte med i Nato.

  SvaraRadera
 9. Konst och yttrandefrihet? Anonym, du borde förklara dig närmare.

  Och anonym dansk, det var en mycket träffande beskrivning af de svenske tilstande!

  För att tysta klagomål över muslimsk invandring och kriminalitet har de gästfria nordiska folken påtvingats de två hjärnspökena rasism och islamofobi.

  SvaraRadera
 10. Tak. Jeg bliver bare så forbandet over de "røde" og politisk korrekte der konstant slynger R-ordet ud. Kunne de ikke lære af Socialdemokratiet/SF i danmark som efter 15-20 år endelig så lyset? Sverige har kørt i samme rondel i 30 år uden at finde en vej ud.

  Kan de dog ikke se hvordan de ødelægger folks liv?? Enkelte FÅ indvandrere laver så meget ballade/kriminalitet og vil ikke lade sig integrere i samfundet. De enkelte FÅ ødelægger jo totalt livet for alle de mange mange dygtige indvandrere som bare gerne vil have et godt liv her i Norden.
  For slet ikke at tale om alle de som er ofre for den kriminalitet, vold, voldtægt etc. der udøves HVER dag.
  Sørgeligt. :(

  SvaraRadera
 11. Jag önskar du har rätt att Turkiet aldrig kan komma på fråga som EU medlem. Men.....
  Turkiet drev igenom hemliga krav

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.