tisdag 22 december 2009

COP15: Fiasko i Köpenhamn

Klimatmötet i Köpen¬hamn slutade, kanske inte helt oväntat, i ett fiasko. Så skriver Världen idag. Det var stor förvirring och besvikelse de sista konferensdagarna. Det enda som blev kvar var ett tunt dokument (Copenhagen Accord).

Med andra ord så blev det inte ett ambitiöst avtal som Fredrik Reinfeldt hoppats på.

Enligt vår statsminister så fick de anstränga sig för att inte ” hela processen ska gå baklänges”. Han tycker dock att överenskommelsen är bättre än inget. ”Man kan tycka att papperet är för svagt, men alternativet vore inget papper alls och total kollaps.”

Maria Wetterstrand är av en helt motsatt uppfattning. Hon kallar det för ”ett monumentalt nederlag för alla aktörer”.


VärldsledarnaBarack Obama, Fredrik Reinfeldt och andra statsledare misslyckades helt med de uppsatta målen för klimatkonferensen i Köpenhamn. ”Ett monumentalt nederlag”, summerar miljöpartiets Maria Wetterstrand.

Demokraturen Sverabia
Som framgår av denna video var detta mötessabotage helt i linje med en uttrycklig linje från Vänsterpartiet.

I sin skrift "Vänstern i första ledet" pläderade kommunisterna för att inte bara riva ned affischer för "rasister" utan även för att "blockera" deras möten. Det blir ju inte svårt att lyckas med den saken, om man har polismakten på sin sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.