torsdag 17 december 2009

Vilket liv har de svenska julgrisarna haft?

Enligt en artikel i DN så har vanvård av grisar avslöjats ”på en grisfarm som ägs Lars Hultström, ordförande för köttböndernas organisation Swedish Meat och styrelseledamot vid HK Scan och Svenska Djurhälsovården, ett veterinärföretag som arbetar med djurhälsofrågor. Hultström har också tidigare varit ordförande för Sveriges Grisproducenter.”

Med anledning av detta och om Marit Paulsen som skulle ändra EU:s jordbrukspolitik har Rune Lanestrand, redaktör för tidningen Småbrukaren, gjort följande inlägg på sin blogg.

"Grisarna i svenska djurfabriker är lyckliga"!


”Jag ska ändra EU:s jordbrukspolitik” hojtade folkpartisten Marit Paulsen i valrörelsen till EU-parlamentet. Sedan hon väl lurat väljarna att kryssa sig, kommit in och fått sin feta lön har det inte hörts ett pip från Paulsen.

Marit Paulsen, som är en kuliss skapad av okritiska och om jordbruk okunniga journalister, kan nu ohämmat driva sin linje för storskaligt gift- och kemijordbruk. Och Monsanto applåderar när Paulsen talar sig varm för genmanipulerade grödor som dödar både humlor och bin.

Som vice ordförande i EU:s jordbruksutskott kan hon också, i strid med de flesta konsumenter, förfölja och baktala ekologiskt jordbruk. Vilket hon gjorde redan i valrörelsen.

Ur energi- och miljösynpunkt och för Moder Jord är det inte mindre än en katastrof att denna politiskt eländiga, ytliga folkpartist har fått denna EU-tribun att sprida sitt förvirrade budskap från.

Enligt säkra källor i Bryssel har Marit Paulsen ställt in ett sedan länge planerat anförande inför EU-parlamentet. Rubriken för hennes tal var: Grisarna i svenska djurfabriker är lyckliga. Så långt Rune Lanestrand.


Jag har fortfarande bara en bön: Gud bevare oss för folkpartister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.