tisdag 1 december 2009

WHO:s experter på svininfluensan har kopplingar till läkemedelsindustrin

Inger Atterstam skriver under ANALYS i Svenska Dagbladet att det är omöjligt att förstå WHO:s hemlighetsmakeri. Hon skriver vidare att flera av de experter som hjälpte WHO att nå fram till beslutet att uppgradera svininfluensan till pandemi har kopplingar till läkemedelsindustrin. ”Viktiga beslut ska redovisas öppet och kunna granskas” skriver hon vidare.

EN beslutar om massvaccinering

18 hemliga män och kvinnor ger råd i dolda möten och en enda person, WHO:s generaldirektör Margaret Chan, bestämmer om den största samlade internationella folkhälsopolitiska satsningen någonsin: massvaccinering mot svininfluensan. Aldrig tidigare har ländernas hälsovårdsmyndigheter, läkemedelsverk, regeringar och människor mobiliserats mot en enda sjukdom till enorma kostnader, aldrig tidigare har vaccinindustrin kunnat tjäna så mycket pengar.”

En kommitté har sammankallats men vilka som är medlemmar i denna kommitté är hemligt och på en fråga till WHO:s generaldirektör varför medlemmarnas namn är hemligt så vill hon inte gå in på detta.

VAD ÄR WHO?
WHO grundades 1948 och finns i Genève

Världshälsoorganisationen är ett FN-organ med 193 medlemmar som grundades 1948 och har högkvarter i Genève.

WHO koordinerar internationell medicinsk hjälp till drabbade av sjukdomar som sars, malaria och aids. WHO bekämpar också andra sjukdomar genom att exempelvis distribuera vaccin.

Man driver också kampanjer för att minska tobaksförbrukning och forskning om magnetfält från mobiltelefoner.

ÅTTA VACCINER
I Europa har tre svininfluensavaccin godkänts:
Celvapan, tillverkat av Baxter.
Focetria, tillverkat av Novartis.
Pandemrix, tillverkat av Glaxo SmithKline (GSK).
Pandemrix är köpt av Sverige i 18 miljoner doser.

I USA används fem andra vacciner tillverkade av ID Biomedical Corporation i Quebec, Novartis, Sanofi-Pasteur, MedImmune och CSL Limited.

SMITTSPRIDNINGENS SEX FASER:
WHO använder sig av en sexgradig skala för att visa hur stor risken är för att en viss smitta sprids. Fas 6 innebär en världsomfattande epidemi – pandemi. Systemet togs fram under fågelinfluensan, men har under svininfluensan kritiserats för att bara ta hänsyn till smittspridning och inte sjukdomens allvarsgrad. Diskussioner pågår om systemet ska ändras.
Fas 1: Av de virus som cirkulerar bland djur märks ingen större risk för mänskliga fall.
Fas 2: Ett influensavirus har bevisligen smittat från djur till människa, ses därför som ett ”potentiellt pandemihot”.
Fas 3: Något fler fall av spridning från djur till människa, men mellan människor finns ingen eller mycket begränsad smittspridning.
Fas 4: Tillräckligt stor smittspridning mellan människor för att en pandemi ska befaras.
Fas 5: Betydande smittspridning mellan människor i minst två länder.
Fas 6: Snabb och ihållande spridning mellan människor i minst två länder i två olika regioner av världen


Regeringen anmäls till Konstitutionsutskottet (KU) och Justitieombudsmannen (JO) angående hanteringen av svininfluensan.

Här finns allt Du behöver veta om svininfluensan och vaccinationsfaran.

Vad händer i världen? Nicolas Sennels

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.