tisdag 8 december 2009

Bankrånare i kostymer och kort-kort

Girigbukarna banar väg för osunt samhälle


Så skriver författare Anders Johansson, författare, Kalmar.

Nästa år sänks svenskarnas pensioner men bankdirektörerna kan man lugnt påstå ”badar” i bonus och andra förmåner. Det är svenska folket som står för fiolerna.

Enligt skribenten så kan man i Dagens industri den 16 november läsa att Swedbank, Nordea och Handelsbanken förväntas betala bonusar på 4 miljarder i år.

Vi kommer kanske ihåg hur vd:n Christer Elmehagen i AMF tjänade oerhört mycket pengar men också flyttade 33 miljoner, från AMF pensionsfonder till räntefonder.

Citat från artikeln som är mer än läsvärd:

”Maktens girigbukar rubbar hela fundamentet för en någorlunda harmonisk samlevnad i det vi med ett högtidligt ord brukar kalla samhälle. Plötsligt ser vi som i blixtbelysning att samhället bara var en kuliss. I själva verket var det en iskall tundra där var och en sliter åt sig vad han förmår. För kommunister och vänsterpartister innebär detta att frisk syresatt luft strömmar mot dem. Ju fler bonusar desto fler kommunister. De har fått en fin bas och kommer säkert att göra ett utmärkt val nästa år. I den meningen kan man därför också benämna de giriga direktörerna medlöpare och befrämjare av osunda och farliga ideologier”.

Läs hela artikeln på Snaphanen

Läs även Anders Johansson: Varning för folkpartister och lyssna på den värste av dem alla Bengt Westerberg.


Lyssna på bankdirektören Annika Falkengren när hon försöker förklara för reportern sin höga lön. Mycket se- och hörvärt.


Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har. Matteus 13:12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.