torsdag 10 december 2009

Den kommande kraschen – Hur skall det gå för USA?

Att överleva den kommande kraschen (del 2) Gates of Vienna - Fjordman

”Räddade” inte Obamas administration med internationellt stöd världen från en annalkande finanskris? Naturligtvis gjorde de inte detta. Det största problemet för USA är att statsskulden fortsätter stiga medan den nationella IQ fortsätter att falla. Detta har inte förändrats ett dugg under det senaste året. Tvärtom är det värre nu än det var innan, och det ser ut att bli ännu värre nästa år och året efter det. Så länge denna situation förblir oförändrad, är min insats att guldpriset kommer fortsätta att öka. Människor söker en trygg hamn från kollapsande amerikanska dollarn.

Även om andra industrialiserade länder har hög skuldbelastning är fallet med Förenta staterna särskilt allvarligt på grund av dess storlek. Hade USA varit en privat person skulle han förmodligen ha gått i konkurs för länge sedan. Men USA är inte en privat person, det är fortfarande världens största ekonomi och har världens största väpnade styrkor. Som författare takuan Seiyo säger i den senaste versionen av hans lysande Från Meccania till Atlantis-serien: "Det starkaste, mest beundrade landet i världen tills för bara några år sedan är nu en varnande berättelse om syndens lön och dumhet berättat för kinesiska skolbarn” .

Jag vet inte vad framtiden utvisar för USA. Det skulle kunna splittras längs etniska och ideologiska linjer i ett andra amerikanskt inbördeskrig, eller det kan bli ännu ett land i Latinamerika tillsammans med Kanada, i vilket fall hela Amerika kommer att Latinamerika.

Jag kan tillägga att jag inte hatar Latinamerika. Om vi kommer fram till en rad otäcka mångkulturella inbördeskrig i Västeuropa är det möjligt att vissa områden i Sydamerika kan bli bättre platser att leva på än Birmingham eller Marseille. Men Latinamerika har aldrig varit och kommer aldrig att finnas som en stor kraft i världspolitiken. Om Förenta staterna förfaller kommer detta att förskjuta global makt tillbaka till Eurasien, där det har varit under större delen av människans historia. Kina kommer med all sannolikhet att bli en ledande aktör och kanske den dominerande.

Jag blir alltmer övertygad om att en del av den utveckling vi bevittnar är avsiktlig och att det finns ett långsiktigt mål bland vissa mäktiga grupper att bryta ner västerländska nationer för att underlätta skapandet av en global oligarki. De lögner som vi serveras är nästan identiska i varje västland. Jag har diskuterat detta med min kinesiske vän Ohmyrus som anser det är orsakat av en strukturell brist i vårt demokratiska system. Jag håller inte nödvändigtvis med om detta, utan det är andra krafter som verkar här.

Läs mer av Fjordman

EU främjar brottslighet och instabilitet.
EU försvagar Europas kulturella försvar

En bild av MalmöStödja vitboksarbetet?
Postgiro 80 73 30 - 6
(Jan Milld)


”Inom en generation kommer EU:s största stad inte längre att vara London utan Istanbul”
Carl Bildt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.