söndag 20 september 2009

Befolkningsbomben under Europa

Översatt från Snaphanen:

På bara 35 år har arabvärlden mer än fördubblat sin befolkning:

Normalt är vi inte så mycket för rapporter på 270 sidor som The Arab Human Development Report 2009, men det var två historier i dag som ändå fick oss att beta av rapporten: Can Britain cope?, kan vi skaffa tillräckligt många hus för alla dessa människor, och den i det närmaste förebrående historien från SVT, att övervakningsflyg skulle ner och hjälpa de grekiska myndigheterna: Svenskar ska spana efter båtflyktingar.

Även om födelseöverskottet i Arabvärlden har avtagit, är det fortfarande stort, och det ser ut som om arabländerna inte så mycket är på väg mot ett sammanbrott, som att de redan varit varit i färd med det länge. De har inte arbete till sina befolkningar, och de har länge varit tvungna att importera livsmedel för att hålla dem vid liv. (Bojkott av danska livsmedel är ett fullständigt ihåligt hot.) Vad allt detta kommer att innebära för Europa kommer EU och FN säkert att ha några idéer om, men kommer de i jämnhöjd med européernas egna? Man behöver knappast gissa länge på hur lätt eurokrater i gated communities med minimum 1,3 miljoner i lön kommer att ha för medkänsla för världens lidande. Redan i dag kommer minst en halv miljon in i EU illegalt varje år.

Europa tycker kanske att det har tagit emot många flyktingar från kaosländer, men mängden är inget att räkna med jämfört med de miljoner som väntar. Vilka politiker omtalar överhuvud denna omedelbara, explosiva framtid? Mest akut är Egypten, som "hoppas att kunna stabilisera sig på 100 miljoner människor", men utan någon idé om hur det ska gå till. Kort sagt: Kommer Europa att överleva som europeiskt måste det bland annat försvara sig militärt, like it or not. Att lyfta DDR:s 19 miljoner människor var en formidabel uppgift för Tyskland. Att lyfta 385 miljoner araber ur elände... ? För att inte tala om 170 miljoner pakistanier, eller 147 miljoner från Bangladesh, "Befolkningen är bland de största i världen och uppskattas till 147 miljoner. Befolkningstätheten motsvarar till att hela den danska befolkningen flyttade norr om Limfjorden."

Hur långt in i självförstörelse kommer vår kristna etik att driva oss, "att det är ädelt att dö för att andra ska överleva"? Sveriges självförstörelse blir begriplig sett ur detta perspektiv. De som minns landet från 50- och 60-talen, minns ett långt mindre sekulariserat land än Danmark. Det är rimligt att anta att den starka tron lever vidare där det inte borde - i den svenska politiken, som är så moraliskt präglad över hela linjen. Norge har starka inslag av det också, en sentimental gryta av protestantism och socialism, som varken kan eller vill försvara deras samhälle mot upplösning eller deras barns framtid i fred och frihet.

b d sds sds d gp

2 kommentarer:

 1. “Ramadan-optøjer” i Bryssel:

  Efter hvad vi kan stykke sammen fra forskellige flamske og franskesprogede kilder, er situationen i Molenbeek desperat. Fængslerne er overfyldte og dele af Bryssel er i praksis en no-go zone. Man må stærkt formode at journalister og eurokrater lever i deres egen grønne, muligvis snarere måske blå zone gated communities.

  http://snaphanen.dk/2009/09/19/ramadan-opt%c3%b8jer-i-bruxelles/

  SvaraRadera
 2. "Vi har uppgifter på att grekiska myndigheter dödat flyktingar genom att kasta dem i vattnet trots att de inte kunnat simma," säger vänsterpartiets Kalle Larsson.

  Kan man tro på det? Eller har han fabricerat en lögn som passar in i hans politiska agenda?

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=183331

  "Migrationsdomstolen upphävde Migrationsverkets beslut att irakier som sökt asyl här skulle avvisas till Grekland (första asylland) enligt Dublinöverenskommelsens regler. Motivet var att Grekland inte tog tillräcklig hänsyn till de asylsökandes behov! Jag vill minnas att det för en tid sedan var ett snyftreportage på TV just från Grekland om hur förfärligt de hade som avvisades dit. Tydligen har grekerna betydligt bättre förstånd än vi i Sverige, och inbjuder inte till social turism."

  Kommentar av Norbergssonen

  http://canuteocean.blogspot.com/2008/03/att-sga-sanningen-r-att-visa.html

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.