torsdag 10 september 2009

Eurabia - The Euro-Arab Axis I

I en artikel i Samtiden den 11 september 2008 frågar sig Gisele Littman aka Bat Ye'or varför man år 1990 hade tre moskéer i Tyskland och det idag finns 159 stycken. Vad beror denna ökning på? På en kontinent som är präglad av många århundradens kristendom så finns det idag 20 miljoner muslimer i Europa.

Skribenten frågar sig också varför det finns en tolerant och överslätande attityd till palestinsk terrorism samtidigt som kritiken mot Israel är så påfallande hård och intolerant.

Många intressanta frågor ställs i artikeln som handlar om Eurabia.

En fråga handlar om varför inte EU mera framhöll kristendomens betydelse då justeringen av det s.k. Lissabonfördraget gjordes och som i själva verket är EU:s grundlag.

Gisele Littman menar att hon har svaret på varför Europa har gått från ett samhälle som hyllar liberala värden till en kvasitotalitär, mångkulturell geopolitisk realitet- Eurabia.

Läs hela artikeln som är nummer 1 i en serie på tre.

Citat:
Det första numret av tidskriften Eurabia utkom i mitten av 70-talet och var strikt proarabisk och Littmans analys av det geopolitiska Eurabias framväxt tar sin avstamp i tidskriften och de idéer som den gjorde sig till språkrör för.

Littman är pessimistisk om Europas framtid:
Eurabia is the future of Europe. ... France and the rest of Western Europe cannot change their policy anymore. Their future is Eurabia. Period. ... The question is not how to save Europe, but how to save America.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.