söndag 20 september 2009

Svininfluensan kom av sig eller...!

Man kan lura en del av folket hela tiden.
Man kan också lura hela folket en kort tid.
Men man kan inte lura hela folket hela tiden.Pandemitåget tuggar på. Så lyder rubriken i SvD fredagen
den 18 september. Det är Inger Atterstam, medicinreporter på tidningen, som skriver detta. Beskedet från regeringens senaste sammanträde var klart. Trots att smittspridningen kommit av sig så påverkar inte detta Sverige pandemiplanering.

Citat:
Tåget har startat och det är en politisk omöjlighet att ändra det, vad som än händer.
------
Det som svenska folket bäst kommer minnas är folkhälsominister Maria Larsson beskäftiga uttalande om att vi blivit så duktiga på att tvätta händerna.

GOTT HÄLSOARBETE, tycker hon -

Influensan kommer men den är bara försenad. Så löd budskapet vid presskonferensen på torsdagen från Maria Larsson, folkhälsominister, Anders Tegnell, avdelningschef på Socialstyrelsen och Göran Stiernstedt, Sveriges Kommuner och Landsting.
Hoppas de på att svininfluensan kommer så att all vaccination går åt. Man undrar.

Inger Atterstam menar att de ansvariga har målat in sig i ett hörn och nu är det politiken som helst bestämmer. Det får kosta vad det kostar.

Läs mer om svininfluensan

4 kommentarer:

 1. Frågan är hur dom skall lyckas med att tvångsvaccinera hela svenska folket. Många är får och kommer säkert göra det frivilligt men resten då? Dom som är bidragsberoende kan man ju alltid hota med att dra in bidragen för men långtifrån alla är ju bidragsberoende.

  SvaraRadera
 2. 40 barn har dött av svininfluensan i USA. Två-tredjedelar av dessa hade andra sjukdomar som epilepsi, CP eller andra neurologiska problem.
  Totalt har 1 miljon hittills haft flunsan, den har ansetts ganska mild. Närmare 9000 behandlades på sjukhus, ca 550 personer har dött.
  Förra året, (enl. CDC) dog 36,000 personer av VANLIG influensa.
  Bara som jämförelse kan vi notera att en person dör varje trettonde minut i en bilolycka. Det blir 115 varje dag. Förra året skadades 2,9 miljoner och närmare 42000 omkom.

  SvaraRadera
 3. Samhället är på väg att begå ett misstag hälsomässigt (och även ekonomiskt) sett på lite längre sikt genom massvaccineringen mot svininfluensan A/H1N1, om den genomförs som först sagts dvs att i stort sett alla ska vaccineras. Misstaget beror sannolikt delvis på ren okunskap hos många beslutsfattare i Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet och den information och underlag dessa bistår politikerna med. Åtminstone kan jag inte dra någon annan rimlig slutsats efter bl a den skriftliga kommunikation jag haft med några högt uppsatta personer där senaste tiden.

  Min fru Ann-Cathrin Engwall ( fd Svensson under vilket namn de flesta av hennes vetenskapliga publikationer finns), PhD i molekylär cellbiologi och utbildad i virologi och immunologi skrev på min uppmaning efter att hon insett det tokiga i massvaccineringsstrategin i augusti i år en mycket uppmärksammad debattartikel på vetenskaplig grund på SvD Brännpunkt debatt 28 aug i år. Minst ett 40-tal bloggar länkar till den artikeln. Många har förstått hur det ligger till, men inte många beslutsfattarna tror jag - ännu i alla fall.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3427795.svd

  Där visade hon pedagogiskt att en massvaccinering som syftar till att alla ska vaccineras innan en första hittills mycket mild våg av svininfluensan kommer att medföra ett kraftigt sänkt (smalare och kortvarigare) immunologiskt skydd för alla de männsiskor som skulle ha smittats i första vågen men i stället hinner vaccineras innan dess, jämfört med om de hade smittats innan dess.

  Det KAN komma att röra sig om miljoner människor om de hinner massvaccinera innan denna våg löpt ut. Det är dock bättre att låta denna relativt milda influensavåg löpa ut fritt och på så sätt låta folket i högre grad få en ökad immunitet mot t ex en framtida varligare variant av viruset eller mot andra besläktade influensor som finns eller kan uppstå. Det kan dock kortsiktigt "kosta" några sjukdagar extra detta vinterhalvår.

  Läs mer på

  http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog[115768]

  SvaraRadera
 4. Massachusetts har infört en lag att om guvernören bedömer att svinflunsan kan betraktas som "katastroftillstånd" (state of emergenc) har myndigheter rätt att tvångsvaccinera folk och även ta hand om barn och vaccinera dem mot föräldrar och barnens önskemål.
  Man kan bara hoppas för Massachusetts räkning att guvernören avhåller sig från att fatta ett sådant beslut. Folk kommer inte att finna sig i det!
  Här är en video som förklarar bättre.
  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/037443.html

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.