fredag 25 september 2009

Avgående EU-parlamentariker rik och lycklig pensionär

På Familjesidan i DN den 25 september kan man läsa om EU-parlamentsledamoten Charlotte Cederschiöld, som fyller 65 år och som lämnar samtliga politiska uppdrag.

Charlotte är så nöjd med sina år i EU-parlamentet. Nu skall hon ta det lugnt och bara umgås med familjen. Men först skall hon tillbringa en tid i sin lilla lägenhet i en stad i Provence. Hon har råd att ta det lugnt. Ingen lämnar EU-utfattig. Med den pension hon får som EU-parlamentariker kan hon leva gott resten av livet på svenska skattebetalares bekostnad.

Fattigpensionärerna
, som är ca 800.000. får däremot en sänkning av pensionen med 100 kr per månad.

Alla är vi jämlika, somliga är mer jämlika!

Det hon tycker är viktigast och som politiskt betytt mest för henne är att som ledamot av konventet vara med och utforma EU:s stadga för grundläggande rättigheter. Den har kommit med i EU:s nya grundlag (Lissabonfördraget). Hon har varit med om att Sverige som är ett av de äldsta nationerna i Europa förlorar rätten till att bestämma över sitt eget land. Med EU:s grundlag får våra grundlagar allt mindre betydelse. Över detta är hon stolt!

Läs vad den brittiska filosofen Roger Scruton skriver om attackerna mot nationalstaterna.

Kurt Lundgren, som var den bäste journalist Sverige kunde ha,men som tyvärr avled i mars detta år, har skrivit om svenskarnas pensioner och den politiska adelns.

1 kommentar:

 1. Lite off topic:

  Irländarna tvingas göra en ny omröstning om Lissabonfördraget den 2 oktober:

  "At læse frivilligt i The Guardian er en oplevelse på niveau med en tur i Politiken.

  Indtil i går havde jeg ikke hørt om det, men den er åbenbart god nok til at blive brugt i alm. reportage; Europhobic

  “A week before the Irish vote in a referendum that will make or break Europe’s attempt to streamline the way it is governed, the Europhobic blogosphere is buzzing with the results of an obscure “opinion poll”, purporting to show a 3-2 majority against the treaty – the direct opposite of several professional surveys conducted in Ireland in recent weeks.”

  Man kunne tro at nogle af de anstændige mennesker efterhånden selv ville sige stop, og beklage den barnagtige debatform med at opfinde meningsløse skældsord for folk man er uenige med, for at så at bruge selvsamme skældsord som argument.

  http://betydning.wordpress.com/2009/09/25/det-fortjener-en-klapper/

  (kommentar av Superman)

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.