måndag 21 september 2009

Den politiska adeln roar sig

Dyra flickor på "mallis"
Till Mona Sahlin,


Nyamko Sabuni,

och Lena Adelsohn

Jag hoppas ni haft det trevligt på "mallis”

Här i Sverige har det hänt många spännande saker. Statsministern har lovat 100 kronor i ökad pension till fattigpensionärerna medan jobbavdraget till de i jobb ökat med flera hundralappar, Anders Borg dementerar att han vill sänka lönerna för de sämst ställda och under söndagen hade vi kyrkoval där SD gick fram kraftigt medan ni solade och drack champagne. Tänk så olika det är.

För att få den champagne som ni inmundigat på ”mallis ” måste en fattig pensionär spara minst sex månader. Ja jag vet vad ni tycker. Den som väntar på något gott väntar inte förgäves. De fattiga skall känna just den sötman.

Ja att ni firade Bindefeldt har jag inget att erinra. Men det kunde ni gjort i en bygdegård utanför Stockholm eller varför inte i ett Folkets Hus. Träffat honom en utomordentligt trevlig person. Mycket artig och belevad, en festfixare av guds nåde.

Men kära systrar vi lever i en tid då fattiga, pensionärer, lågavlönade, sjuka och arbetslösa inte vet hur de skall lösa morgondagen problem. Kronofogden jagar dem för de ligger efter med räntor och amorteringar.

I denna tid så saboterar bankerna sysselsättning och småföretagarpolitiken genom att minska utlåningen till företagen och späda på lånekarusellen till hus och konsumtion. Sedan bussar man kronofogden på dem när de inte kan betala….

Ja flickor gå på party är väldigt trevligt. Jag fyllde sextio härförleden, hade hundra gäster. Lagade maten själv. Det var ett påvert smörgåsbord. På kvällen dansade vi på min loge. Men flickor det är ännu värre för många de har inte råd att bjuda ens på hemlagad mat. Har inte pengar till kläder och mat. Soppköken dyker upp lite varstans och uteliggarna blir fler.

Det är kyrkoval denna helg. Ett val som partierna engagerar sig i och är huvudmän för. Den ansvariga ministern, ledaren för största partiet och kvinnornas förkämpe de åker till ”Mallis” och smörjer kråset.

Ni har inte bromsar, inte omdöme för fem öre. Samma vecka som ni delar ut allmosor till pensionärerna då åker ni på överklassnöjen som ingen av i varje fall de första femhundratusen människorna i utanförskap kommer ha råd med i hela sitt liv.

Vilka osunda demokratiska förebilder skapar ni inte (Är ni inte)? Det är er som människorna i utanförskap skall rösta på? Smaka på champagnen på Mallis och jämför den med lätt nattstånden mjölk och matpaket som våra pensionärer får.

Skäms!

Lars-Håkan Halldin (c)
Seniorkandidat till riksdagen i Jönköpings län
Eksjö
-----

Tillåtelse har inhämtats att få publicera denna insändare.

svd ex svd ab dn ab svd svd svd dn sds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.