fredag 4 september 2009

EU:s utrikesministrar möts i Stockholm - Vår store och allvetande Carl Bildt får visa framfötterna

EU:s utrikesministrar möts på Moderna museet 4-5 september. Det framhålls att mötet är helt informellt. Det har spekulerats om att Carl Bildt är EU:s blivande utrikesminister.

Från den utmärkte numera bortgångne Kurt Lundgrens blogg hämtar jag följande:

Formalism i tunn luft, det är Carl Bildts utrikespolitik.
Som utrikesminister är han en stor besvikelse.

Jag uppskattar verkligheten att utrikesminister Carl Bildt har en blogg, ty då kan var och en av oss, som är intresserade av politik, se hur totalt tom och innehållslös den mannens utrikespolitik är.

I går var han på middag med Jan Eliasson; där var det glam och stoj; gamle diplomatnestor Leifland tillstötte; än mer glam. Babbel, babbel.

Utrikespolitiskt finner jag hos Bildt en slags formalistisk inställning, som saknar själ.

När terrorister/gangsters tar över makten i Gaza från andra gangster till ackompanjemang av mord, tortyr och våldsdåd mot civilia har han inte ett ord av fördömande, och som man kan se av det som kommer här nedan är alltihop egentligen vårt fel, en tes som dagligen framförs av SvT och statsradion: genom att inte vräka pengar över Hamas framkallar vi desperation, särskilt Sverige, så att när Hamassoldaterna sätter kulsvärmarna i ansiktet på sina motståndare säger de enhälligt:

- Om inte Sverige undanhållit pengar till Hamas skulle jag inte ha skjutit dig, din hund.

- Alla akbar, det är Sveriges fel.

Så tycker också Carl Bildt, men han lägger skulden på Israel, läs här:

- Och det blir då också mycket viktigt att Israel omedelbart återbetalar de palestinska skatte- och tullmedel som man hållit inne. För det finns nu mekanismer. Också åtgärder för att snabbt och synligt förbättra rörligheten på de ockuperade områdena måste vidtas.

- Med den regeringen bör vi då snabbt ta upp en dialog om förutsättningarna för de val som president Abbas nu talar om. Den oberoende palestinska valkommissionen måste få säga sitt.

Frågan om Hamas inställning till valen kommer att vara viktig. Vi har ingen som helst anledning att bidraga till en politik som driver dem ut ur det palestinska politiska systemet.

Parallellt med detta måste det omedelbart tas upp en dialog om hur inte minst den ekonomiska och sociala situationen i Gaza skall hanteras.

Som ni ser, formalism, juridik, innehållslöst babbel.

Vilken eländig svensk utrikespolitik; den är sämre än under Laila Freivalds.

Kommentarer från Östra Ölands fria horisont i detta ärende ang. Bildt.

Bert Karlsson blev någon gång under vårvintern intervjuad om sin tid i riksdagen av SVT. Reportern frågade vid ett tillfälle om inte Bert tyckte att Carl Bildt var en skicklig statminister? Han sade Bert han var den dummaste i hela riksdagen! Den karlen är så dum i huvudet att han inte ens skulle kunna sköta korvkiosken nedanför Rosenbad utan att konka efter 14 dagar. Men han döljer sin dumhet med sin arrogans som nästan är lika stor som just hans låga intillegensnivå. Men bara nästan! Ridå.
......

Kanske är det en fördel att vara korkad som politiker i Sverige!

ab svd svd sds

2 kommentarer:

 1. Bildt tar emot ministrar - på bloggen

  "Carl Bildt stod idag som värd för EU:s utrikesministrar på Moderna Museet i Stockholm. Men när utrikesministrarna anlände till Moderna Museet blev de minst sagt förvånade. Istället för att ta emot dem personligen möttes de av en storbildsskärm med Carl Bildts blogg och texten “välkomna till Sverige”.

  En representant för UD, som av förståeliga skäl vill vara anonym, menade att stämningen bland besökarna var mindre god.

  “Vad tror du själv? Utrikesministrar från hela Europa kommer på besök och möts av en blogg. Av alla dessa dagar, skulle han nödvändigtvis behöva blogga idag? Vart han befann sig? Fan vet jag. Azerbadjan, det inre av Indokina, Norge. Var som helst utom i Sverige, precis som vanligt. En del av de yngre medarbetarna på UD börjar undra om han finns överhuvudtaget, annat än på Internet. En del av kvinnorna på UD har börjat kalla sig Charlies änglar, eftersom han ju också var helt osynlig.”

  Forskaren Lars Andréen vid Sahlgrenska Sjukhuset, menar att Carl Bildt möjligen lider av bloggberoende kombinerat med rastlöshet och en aning hybris.

  “Men det är bara min personliga uppfattning, grundad på 30 års erfarenhet som psykiater.”

  Carl Bildt själv menar att all kritik mot honom är tagen ur luften.

  “Vi lever i Europa. Europa är en del av Världen. Världen är en del av Universum. Sverige är… rätt litet.”

  http://schmolitik.se/2009/09/04/bildt-tar-emot-ministrar-pa-bloggen/

  SvaraRadera
 2. Den där Carl verkar ju inte vara särskilt Bildtad ju. :)

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.