onsdag 16 september 2009

Europas Förenta Stater - en utopisk dröm?

Den svenska regeringen lägger ner flera viktiga ambassader. Varför? Enligt skribenten har det att göra med EU:s utbyggnad till Europas Förenta Stater.

Presentation av Jan-Ola Gustafsson

Medias uppgifter i nyheterna idag (9 april 2009) angående nedläggningar av diverse svenska beskickningar utomlands är ingen nyhet, utan en logisk följd av EU:s utbyggnad som överstatlig enhet. Carl Bildt är helt medveten om detta, och flera andra länder kommer att göra likadant.

Det finns en bok som inte är tillgänglig för folk i allmänhet i Sverige, men som är en "intern instruktionsbok för EU-personal och unionsförespråkare" Den kom ut för ett par år sedan och heter The United States of Europe - Författare är Guy Verhofstadt som har varit premiärminister i Belgien sedan 1999 och återvaldes 2003.

Sedan 1999 har han varit medlem av Europarådet och anses som en av de mest glödande förespråkarna för ett Europaimperium med bl a enhetlig rättsordning, ekonomi och krigsmakt. Boken är på engelska men mycket lättläst.

Tyvärr har moderna svenskar - även "högutbildade" - dålig förmåga att följa och analysera internationella skeenden, som ofta presenteras på andra språk innan de senare presenteras för svenskarna i filtrerad form.

I boken beskriver han den s k europadrömmen som minst 200-årig och anger bl a Jean-Jacques Rousseau och Napoleon Bonaparte var tidigt ute och försökte bygga en enhet från Atlanten till Ural. Samma ide som f ö Hitler och hans geopolitik försökte sig på under förra seklet. Verhofstadt nämner också flera andra kända politiker, filosofer och författare som ivriga anhängare av iden, bland annat Victor Hugo, Winston Churchill och Jean Monnet.

Filosofen Immanuel Kant har bland annat hävdat att "sammanslagningen av Europas stater är bara ett steg på vägen mot en världsrepublik".

Vidare säger Verhofstadt att "Man har hittills bara talat om ekonomiska fördelar med EU, men de politiska följderna har man aldrig avslöjat offentligt".

Det är väl lika bra att vara ärlig och upplysa europeerna om att man nu enligt boken håller på att skapa ett maktblock som avses utgöra en motvikt till bl a Kina, Indien m fl som från tidigare kolonialt slaveri nu snabbt växer till hotfulla konkurrenter till den anglosaxiska världen som under senare historisk period dominerat större delen av världen. Inte minst är den upplysningen viktig såvida inte vår s k "demokrati" skall fungera som en slöja, bakom vilken man skapar ett nytt imperium som redan i nuläget visar obehagliga tendenser till att kunna bli totalitär, likt för övrigt de flesta kända imperier i historien.

Läs utdrag ur The Federal Trust for Education and Research 2006, och distribueras av I.B. Tauris,

Huruvida Winston Churchill var för en europeisk union är tveksamt. I en artikel på Global Politician kan man läsa en intressant artikel med rubriken:
Churchill Never Meant For Britain To Be In The European Union

ex d dn

1 kommentar:

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.