måndag 14 september 2009

Det mångkulturella samhället på gott och ont

Nacka den 14 september 2009

Jordbruksdepartementet v g diarieför och meddela dnr tack
Jordbruksminister Eskil Erlandsson

Den svenska djurskyddslagens portalparagraf anpassas till mångkulturen

Märkliga tankegångar
Med anledning av att ordföranden för Sveriges mjölkbönder sagt att han vill slopa kornas rätt att gå utomhus om somrarna skall den svenska djurskyddslagen nu ses över för första gången på 20 år. Han menar att svenska kor inte skall få gå ute eftersom danska kor inte får det.

En översyn av djurskyddslagen är i och för sig bra med tanke på den nya – och för oss främmande - syn på djur som den mångkulturella berikningen fört med sig. En skärpning av lagen har sedan länge varit nödvändig bl a på grund av sådana berikande företeelser som halalslakt, uppfödning av kamphundar, arrangerade hundslagsmål, bruket av igelkottar som fotbollar, katter som plågas till döds och stympas, sexuellt utnyttjande av djur.

Även EU:s inhumana syn på djuren - industriell djuruppfödning, industriell slakt, långa och plågsamma djurtransporter, onödiga och grymma djurförsök mm mm – gör en skärpning av den svenska djurskyddslagen nödvändig.

Dock skriver Isabella Lövin [1] i nr 16:2009 av Allt om mat att översynen är oroande eftersom även en av djurskyddslagens portalparagrafer ska ses över. I denna portalparagraf står Nötkreatur som hålls för mjölkproduktion och som är äldre än sex månader skall sommartid hållas på bete.

Detta för att djuren ska få utöva sitt naturliga beteende, något som alltså finns instiftat i lagen som en portalparagraf och som givetvis bör vara en självklarhet i ett samhälle som kallar sig civiliserat.

Enligt jordbruksministern måste även denna portalparagraf ses över - dvs tas bort - eftersom man inte kan skapa en miljö som ligger nära den naturliga för exempelvis strutsar, lamor, ödlor och sköldpaddor.(DN den 16 augusti 2009).

Jag kan inte tolka jordbruksministerns uttalande på annat sätt än att Ni menar att lagarna måste anpassas till de djur som importerats och att våra svenska djurs hälsa och omvårdnad därmed måste försämras.

Har inte hänsynen och anpassningen till den mångkulturella berikningen gått väl långt nu? Hur långt skall vi gå i anpassning?

Jag vill att Ni förklarar vad Ni menar med Ert uttalande.

Lövin skriver att Det här resonemanget låter ihåligt. I tjugo år har vi haft djurskyddslagen med sin portalparagraf , och längre än så har vi haft exotiska djur i landet. Börjar man tumma på den viktiga princip som hittills lett till att svenska kor får gå ute några månader om året, höns ska ha sittpinne och rede och grisar ska ha halmstrån att buffa på – då öppnar man en diskussion om hur man mäter djurhälsa som kan leda riktigt snett.

Jag föreslår att jordbruksministern et consortes begrundar den franske 1500-talsfilosofen Michel de Montaignes kloka ord.

Vid randen av en avgrund finns blott en sak att göra: ta ett steg tillbaka

Ty det är just till en avgrund denna och tidigare regeringars invandrings- och integrationspolitik fört er. Det är fullständigt oacceptabelt att denna misslyckade anpassningspolitik lagstiftningsvägen nu även skall drabba våra oskyldiga, försvarslösa och redan så utsatta djur.

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd
Alphyddevägen 55, 131 35 Nacka

Apropå det mångkulturella samhället och halalslakt och djurplågeri.

Barbariska kulturer

Katter nerstoppade i rör
Galen katthatare

Igelkottar brända

Slaktare om halalslakt

Igelkottar uppeldade

Spelar fotboll med igelkottar,igelkottar dödade med tegelsten, polisman med hund attackerad,igelkottar spetsades på pålar, hund sköts ihjäl under kravallerna och hund bunden och torterad i flera dygn. Listan kan göras längre.

gp sds

2 kommentarer:

  1. Vi går med stormsteg mot ett allt mer omänskligare samhälle på alla sätt och vis. Att dra in lamor och strutsar är så genomskinligt. Det handlar om muslim-fjäsk och inget annat.

    SvaraRadera
  2. Hundvalp knivhöggs av islamister i Göteborg

    http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=516920

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.