söndag 11 oktober 2009

Vaclav Klaus har EU:s öde i sina händer

Polemiker med makt.

Vaclav Klaus är det enda återstående hindret för Lissabonförddraget, som innebär en nödvändig modernisering av EU.

Är Vaclav Klaus en bromskloss? Eller förstår han vart EU är på väg? Europas Förenta Stater. Han har nu EU:s öde i sina händer. Skriver han inte under Lissabonfördraget snart så kan EU:s framtid vara hotad.

Efter irländarnas ja till EU:s grundlag (Lissabonfördraget) så är Vaclav Klaus den som Europas nomenklatura väntar på. Hans undertecknande.

Vaclav Klaus har en djup ovilja till EU och han vill överhuvudtaget inte tänka sig en europeisk union.

Han ställer nu nya krav på tillägg i fördraget.

Klaus anser att EU börjar likna det Sovjetblock där han själv växte upp.

Det är inte bara EU som han ogillar. Han motsätter sig registrerat partnerskap och han vägrar fördöma Ryssland för kriget i Georgien och han opponerar sig högljutt mot miljörörelsen.


VACLAV KLAUS
Ålder 68 år
Bakgrund: Ekonom med utbildning i Prag, Italien och USA.
• Inledde sin politiska karriär 1989.
• Finansminister i Tjeckoslovakien.
• Grundare av konservativa Demokratiska medborgarpartiet 1991.
• Premiärminister i Tjeckien 1992-1997.
• Tjeckiens andra president (efterträdde Vaclav Havel)
• En av de viktigaste tjeckiska politikerna. EU-kritiker och hängiven
marknadsliberal

Stöd Vaclav Klaus: Stoppa Lissabonfördraget!

ab

4 kommentarer:

  1. Ge honom ett ultimatum. Skriv på inom 10 dagar eller bli utesluten ur EU. Ett sådant litet före detta Östland skall inte kunna stoppa utvecklingen i en sådan viktig fråga. Nej ut med dom.

    SvaraRadera
  2. Angående anonyms kommentar, så talar en anhängare av "Den Nya Världsordningen".

    SvaraRadera
  3. Ja, verkligen skrämmande. Ingenting får stå i deras väg att skapa sitt utopia. Ett utopia som sanolikt snarare kommer bli ett dystopia för de flesta av oss andra. Enligt av vad man kan läsa på konspirations-sajter så är dom beredda att gå över en hel del lik för att uppnå sitt paradis, flera hundra miljoner t o m. Dom vill visst minska populationen med 75-80% eller var det t o m fler kanske? Minns inte riktigt.

    SvaraRadera
  4. Vaklav Klaus är vaken och har förstått vad de försöker göra mot oss. Han har inte samvete att göra detta mot oss om de inte tvingar honom.
    Han har erfarenhet av Sovjet Unionen vi andra som inte var med kan bara läsa oss till hur hemskt det var att leva under en sådan diktatur. Nu står vi där och snart är det slut...med oss.
    Snart har vi en ovald president...Tony Blair troligen...vi får inte ens välja president...kallas detta demokrati? Det är diktatur med skendemokrati som propaganda TVn hjälper till att sälj Vaklav Klaus är en som lyssnar till folket...Katrine Persson

    SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.